søndag 9. mai 2010

Oppbevaring

Jeg er egentlig ryddig av meg. Men det kommer best til uttrykk når jeg er i et hjem jeg har lyst til å bo i og som føles mitt.

I vårt nye hus, som jeg gleder meg villt til å flytte inn i og som definitivt kommer til å føles som mitt hus, skal det være ryddig. Og alfa og omega for ryddig handler om oppbevaring.

La meg starte på kjøkkenet:

På kjøkkenet har vi ene veggen full av benkeskap og veggskap og på den andre veggen har vi benkeskap og åpne hyller. På de åpne hyllene sier det seg selv at det bør være ryddig for å ikke se..ja nettopp, rotete ut.Her er et bilde av åpne kjøkkenhyller fra en artikkel i Aftenposten. Vi skal ha ca halvparten av disse hyllene

Disse oppbevaringsskuffene fra Ikea syns jeg også virker som en god ide. Til sukker, mel, pastaskruer..u name it.Her er noe lignende som er kombinert med åpne hyller. Såg litt rotete ut med alt det under men selve konseptet likte jeg. Bildet søkte jeg opp via google og er fra en blogg jeg dessverre ikke husker navnet på...

Jeg vil ikke ha for mange hyller oppover, og ikke for brede heller. Ser for meg at de kanskje blir 1- 1,5 meter brede og så kanskje 2 hyller i høyden. Det skal jo tross alt vaskes oppå der i ny og ne og jeg tror faktisk ikke jeg trenger mere plass heller.

Jeg har også lyst på en stang som jeg kan henge opp kjøkkenredskaper på. Ikke for mye, det ser fort rotete ut, men de som jeg bruker mest hadde vært greit å hatt lett tilgjengelig. F.eks stekespaden, vispen og øsa.

Jeg lette etter et bilde som forklarte hva jeg såg for meg meg fant ikke noen fine..

Ellers såg jeg et sted noen som hadde kokebøkene sine i en tallerkenhylle. Var ikke det en god ide? Det er ingenting som inspirerer meg mer til å lage god mat enn å bla i gode kokebøker og når de står fremme er det enklere å huske det :-) Så det må jeg finne plass til på kjøkkenet mitt :-) Evt kan jeg ha de på stua...er jo like fint å sitte i sofakroken eller ved spisebordet å lese kokebøker og lage handleliste vel? Skal prøve å finne en fin en brukt :-)


(Bildet funnet på Drømmen om en eplehage)

Og apropo tallerkenhylle...Så var det stuen:

Pga den teite stolpen vi får midt bak sofaen (som jeg har skrevet om tidligere) så skal vi prøve å utnytte denne plassen til f.eks noen hyller og kanskje et stort speil. På den smale hyllene kan vi f.eks oppbevare de nyeste magasinene, bøker vi leser (haha..yeah right..neida men skal bli flinkere å lese bøker) og kanskje noen bilder. Er veldig obs på at dette fort kan se rotete ut bak en sofa men ser i tilfelle bare for meg noen få.Hovedoppbevaringen i stuen kommer til å foregå i spisestuen hvor jeg har tenkt å ha en lekker skjenk. Denne ser det ikke ut som vi har råd til med det første men da har vi en møbel i back-up, nemlig en hylle/skapseksjon med glassdører fra Ikea. Ligner på bildet men har en skyvedør og er bredere. 

Jeg er ganske lei av hele møbelet men til vi har råd til en ny skjenk blir dette oppbevaringsmøbelet i stuen.
I denne skal vi oppbevare bøker, kasser og esker med ting og tang, kasser med ledninger og apparater, duker, spisebrikker, stearinlys (eller for vår del miljøvennlige soyalys :-P), servietter osv. I toppskapene med glassdører skal vi oppbevare fine glass og et eventuelt kaffe-servise hvis vi anskaffer oss det :-)
På toppen av skapet skal vi ha noen fine kasser med lokk for å prøve å unngå "dau-plass" og støv. Alle kroker skal utnyttes...sålenge det er behov for det da :-)


Var ikke denne boksen fin? Kan kjøpes HER

For å være ganske så realistisk ser jeg for meg at det fort kan bli mye leker i stua i løpet av en dag, og om kvelden når mor og far skal ha ro i sjela trenger disse lekene et hjem. Oppbevaringskurver eller kasser passer bra da og kan stables under trappen. Jeg har allerede lett endel etter fine og rimelige oppbevaringskurver/kasser men syns ikke utvalget er det store. Tror derfor vi kommer til å gå for noen enkle trekasser og så skru hjul på de.


Disse fåes kjøpt hos Lille Maison (for 499,-)som jeg nettopp oppdaget og som har MYE fint og rimelig!

Åhh disse hadde gjort seg fint i stua vær, med stilige kraftige gummihjul...åhh jeg liker alt på hjul :-) Slike kasser må vel gå ann å finne brukt vel?


Da var det på tide å ta for seg gangen, denne skal ha MYE oppbevaringsplass men er kun 4,8 kvm stor så her trengs smarte løsninger.

For det første skal gangen romme alt av jakker, sko, skjerf og luer. I tillegg ser jeg for meg at vogna må stå her hvis været er ustabilt og når neste baby kommer (den er ikke på vei enda altså...) så blir det atter aktuelt med stor vogn med bag. Og så er det jo alltids greit å ha en fast plass til nøkler, småmynter og annet dill som mannen drar inn og ut av hus..hehe..han har jo ikke veske stakkar. Og veske ja, der sa jeg noe...veskene mine må ha en fast plass de også. I gangen må jeg altså tenke behov.

Garderobeskapet kjøper vi nok fra Ikea. Jeg har hørt at Ikea garderobene er knallgode og i utseende er de slettes ikke så værst. Når prisen atpåtil er såpass lav er det valget enkelt :-)


Denne fra Ikea er helt grei men ser for meg litt andre farger. Men en skyvedørsgarderobe blir det ihvertfall, og sikkert med speil på ene døra- Det er jo veldig praktisk ;-)

Satser på at garderoben går helt til taket, hvis ikke så blir det oppbevaringsbokser på toppen. I tillegg må vi ha skohylle og knagger til de klærne og skoene vi bruker ofte.


Denne skohylla fra Urban-trend er jo helt genial! Men har jeg tenkt å bruke 990 kroner på ei skoskinne? Neppe. Men her var mye annet lurt også, sjekk ut gadgets f.eks..haha..mye vittig og nyttig :-)

Vi har faktisk allerede en skohylle...eller dvs, vi har to stk...den ene brukte vi hengende i taket som bleiehylle i vår første leilighet men nå tenker jeg å bruke den som skohylle og så putter jeg den andre vi har inni garderobeskapet til sko som er feil sesong, pensko eller lignenede.


Denne fra Skeidar får altså ta over hovedformålet som skohylle i gangen vår. Men en ting som jeg irriterer meg over er: hva med støvletter? Ikke står de oppreist av seg selv og ikke får de plass i de tre nederste hyllene...noen som har et tips?

Fant forresten dette bildet når jeg googlet littFant dette på bloggen Fjeldborg

Fant også dette inspirerende bildet på bloggen hennes:Tror nok jeg dropper stangen i garderobeskapet og finner ei fin grein isteden...sånne ting liker jeg!

Så var det jakkene da. Jeg kjøpte som tidligere nevnt et gammelt 50-tallsvater i mørkt tre på en brukthandel i Kongsberg. Denne tenkte jeg bruke som knaggrekke. Skal slå gamle store rustikke knagger i den og henge den innenfor døra i gangen. Det er ihvertfall planen og så får vi se om det blir sånn :-)

Veskene mine som er i bruk ofte skal få 2-3 knagger de også, men akkurat hvor de skal henge vet jeg ikke enda. Knaggene skal ihvertfall være store!

Og så var det alt dilldallet som min kjære drasser inn og ut av huset: lommebok, nøkler, mynt, kvitteringer, tyggis osv skal ha en fast plass der han finner det igjen og det ikke ser rotete ut- altså en liten utfordring her. Jeg ser ikke for meg at han klarer å henge nøklene opp på en nøkkeltavle..det blir for komplisert (hehe, sorry love) så alt må nok slenges i en slags skål/kurv/boks. Men det er egentlig ikke noe særlig plass å ha et lite bord i gangen så kanskje en smal hylle hadde vært tingen, eller enda bedre..kanskje en krok med en kurv hengende på? Hva med en tavle hvor man kan skrive opp viktige ting som skal huskes den dagen?? Nå spinner tankene her mens jeg skriver....Jaaaa :-)

Ok, hva med å rett og slett henge en tavle med kroker på inngangsdøra? Og i en av krokene henger en liten kurv med plass til småting som skal huskes??Denne søte fant jeg på Eirheim.


Eller denne fra Ikea som jheg har vist dere før. Kanskje male rammen hvit eller lyseblå? Eller gul? :-)

Denne fra Ikea (under) hadde jo vært grei å henge på...men er den stor nok til at min kjære får hånda oppi?


Yess, da sier jeg meg ferdig med gangen..syns den ble veldig praktisk å fin, i hodet mitt :-)

Dette er et langt innlegg så igjen: Gratulerer til deg som har kommet så langt :-P

Ok, da er vi plutselig i hagen:

I hagen skal vi ha Grill, hagebord og stoler, avlastningsbord til urter og blomster og lys osv, hageredskaper, blomsterjord og rester fra såing og stelling...uff jeg vet ærlig talt ikke hva som kommer til å ende opp i hagen for jeg har liten erfaring med hagestell. Men det jeg tror er at hagen fort kan bli rotete med spader og blomsterjord og ubrukte potter stående langsmed veggen til alle årets årstider. Not pretty!

Så jeg vil ha en slags kasse/hylle til oppbevaring av hagestuff. Denne kassen bør være flyttbar slik at den kan stues vekk i boden på vinterstid. Men på våren og sommeren kan den godt stå i nærheten, slik blir det enklere å komme igang!


Denne hagekassen fra Coverconsult  er jo helt ok men ikke så veldig fin da. Men "alt" kan jo males :-) Jeg er jo litt praktisk anlagt av meg og liker når ting kan brukes til mer enn bare en ting. F.eks kunne en slik kasse brukes til å sitte på i tillegg, en mini-benk :-)

Og så må jeg ha et lite bord til bla urtene mine, kanskje ei fin lykt med stearinlys i...noen blomster..Noe sånt kanskje? Vet ikke hvor jeg fant dette...låg på pc'n min fra før. Ditt bilde? Si ifra så skal jeg få linket til bloggen din.

Da tror jeg ikke det er så mye mer å si om oppbevaring i hagen..

Nei nå tror jeg jeg fortsetter med oppbevaring for 2.etg imorgen-...klokka er leggetid.

3 kommentarer:

  1. Åh, masse fint!! Og den skoskinna var jo genial! Men 990 var stivt for ei metallskinne :p Faren til samboern er sveiser, så kanskje han kan slenge sammen noe lignende ;)

    SvarSlett
  2. Soyalys? http://www.creedsoycandles.dk.

    SvarSlett
  3. Hei, sjekk WooD of Norway på facebook.

    SvarSlett