lørdag 22. mai 2010

Nytt bruktkjøp+ mening om det "å låne bilder uten å spør"

Idag lånte vi en henger fra broren til sambo og tutet avgårde til Mandal. Oppdraget var å se på og mest sannsynlig kjøpe et bord og fire stoler.

Bordet hadde to klaffer på hver side og kan sitte knapt 10 personer med begge klaffene oppe. Bordet og de 4 stolene var i brunbeiset heltre og kom opprinnelig fra Skeidar. Ikke noe wow-spisestue men med noen strøk maling og noen lekre sitteputer tenker jeg disse skal gli rett inn hos oss :-)

Selgeren har allerede fjernet bildet fra annonsen og nå står de ute med pressening over seg så jeg gidder ikke bakse med å fotografere de nå. Men jeg skal love dere at det blir før og etter-bilder av det etterhvert ;-)

Stolene er jo som sagt i heltre. Fra før har vi noen stoler fra Glassmagasinet som ser ca sånn ut:

Tror dere det hadde vært fint å male disse hvite og sette de sammen med et hvitmalt trebord? Liker litt sånn kontraster så lurer på å gjøre det. Men vet ikke om det passer så godt med puter på disse stolene..blir kanskje litt feil det...hmm, får gruble videre på det og se hva jeg gjør.

Jeg leste forresten på NiB idag at det ikke var populært å låne bilder av medbloggere uten å spør om lov. Til det må jeg bare si; jeg skjønner at det ikke er populært dersom man ikke linker til bloggen man har lånt det av samt oppgir tydelig at bildet ikke er ens eget men lånt, men gjør man alt det skjønner jeg ikke problemet. Når man legger et bilde på nettet uten å ha copysperre på så må man nesten regne med at noen låner det. For min egen del hadde jeg bare blitt glad om noen fant inspirasjon i å bruke et av mine bilder på bloggen sin og linket tilbake til meg.

Dessuten tar det jo en evighet å blogge dersom man skal sende mail og vente på svar for hvert et bilde man vil bruke. Jeg skjønner derimot meget godt at det blir feil å låne massevis av bilder fra en og samme blogg. Da er det bedre å velge ut ett eller to og skrive at man kan se mer av dette på bloggen til .....

Håper ingen blir sure fordi jeg mener dette, men ifølge loven er det vel lov å låne bilder og tekst sålenge man tydelig oppgir "kilde"?

Her i gården handler bloggen min mest om inspirasjon jeg finner på nettsider og blogger. Etterhvert som jeg faktisk flytter inn i huset så blir det selvfølgelig mest bilder fra eget hus ;-)
2 kommentarer:

  1. Åh, du er så flink. Ser ut som om du har kommet ordentlig i gang...

    SvarSlett
  2. "Kopiering av bilder som er lagt ut på Internett uten opphavsmannens samtykke, er ikke tillatt."
    Se mer informasjon om opphavsrett på http://www.clara.no/

    SvarSlett