fredag 7. mai 2010

Farger i stua

(joun sense: sand)

Jeg har vært inne på farger tidligere men nå nærmer vi oss altså en avgjørelse på fargevalgene i stuen.

For det første skal vi selvfølgelig male med Sense fra Jotun. Dette er den eneste malingen som er anbefalt av Norges Astma og Allergiforbund og er nok den aller mest miljøvennlige malingen på markedet. Den er tilnærmet luktfri og har ingen skadelige avgassinger. Det vil si at selvom man er gravid kan man male med Sense.Sense har et fargekart og på dette har vi funnet ut at vi skal ha hvitfargen CHI på de fleste veggene. Dette er en litt varm hvitfarge.

På stua har vi en teit stolpe som kommer rett bak der sofaen skal stå og deler veggen i to. Vi må derfor gjøre noe lurt her slik at denne stolpen blir en positiv ting i stua.

Igår når jeg bladde gjennom Sens-inspirasjonskataliongen kom jeg over dette nydelige bildet:Fargene som er brukt her er Sand til venstre og Muskatnøtt til høyre. Stolpen er i en nøytral hvitfarge.

Etter at vi såg dette bildet ble valget klart- vi skal ha det AKKURAT sånn :-) Eneste jeg bekymrer meg litt for er at sofaen skal gå i ett med bakgrunnen for jeg seg for meg en sofa i en gråbrun-farge. Men men...noen hvit puter får nok freshet det opp :-)

I utgangspunktet vil jeg ha det så lyst som mulig i hele huset men så tenkte jeg at det kan fort bli litt kjedelig med alle veggene helt hvite...og her i sofakroken med peisen og altting hadde det vært fint med litt koselige lune farger- dessuten minner disse fargene om Spahotellet i Kragerø som er min O'Store inspirasjon.

Vi ser for oss å henge opp et stort speil (eller flere små i gruppe) på ene sien av stolpen og så lage noen smale hyller til å plassere lerret på på andre siden av stolpen.

Noen som har noen forslag til hvordan vi kan gjøre det litt interessant med den stolpen? Jeg skal få tatt bilde av stua sånn den ser ut nå snart slik at dere skal få se..(dere 2-3 leserne mine.:-P )


4 kommentarer:

 1. Malte barnerommet med Sens og det funka kjempefint! Digger det øverste bildet, spes. lampa, men også kontrastene i hele miljøet:-)

  Og du, det er alltid mange flere som leser bloggen din enn du tror. Få av oss er flinke til å legge igjen kommentarer hele veien, dessverre. Legger meg til som følger, og gleder meg til å se bildene av stua di!Fargene du har sett på er i hvert fall flotte, synes jeg! Legg inn en statistikk på siden din, om du ikke har gjort det, så kan du gå inn å se hvor mange lesere du har pr. dag og noen ganger også hvor de kommer fra;-) Jeg kan ikke noe om det, men bruker webstat.no...

  Ønsker deg en herlig helg! Klem fra Laila

  SvarSlett
 2. Takk for kommentar :-) Ja Motigo er jeg kjent med, har rettog slett glemt å legge inn en slik teller her men nå er det gjort :-)

  SvarSlett
 3. Vi malte akkurat hele leiligheten i CHI (bortsett fra soverommet som har fargen blå harmoni) og jeg er kjempefornøyd. Men den fremstår som helt hvit (jeg så nesten ikke forskjell i butikken), noe vi ønsket, men du ville kanskje ha litt farge i? Hvite vegger passer til absolutt alt og det er jo da superlett å male over om du ønsker en anne farge senere!

  SvarSlett
 4. Dette tror jeg er den mest miljøvendlige malingen man kan få tak i i Norge; biofa naturmaling. www.biofa.no/
  Selv om Sens er svanemerket og anbefalt av Asma og allergiforbundet, så inneholder den likevel masse kjemikalier. Har ingen erfaringer med denne malingen selv, men skal sjekke det ut, tenkte jeg. Ellers så er Sens mitt nestevalg ;o)
  Jeg er akkurat i startfasen av byggeprosjektet vårt, og titter innom for mye fin inspirasjon!

  Nina ;o)

  SvarSlett