torsdag 13. mai 2010

Oppbevaring del 2

La oss bevege oss opp en etasje. Her er det 2 soverom, 1 kontor/gjesterom, 1 lite bad, 1 liten bod og en liten loftsstue+ en liten veranda.

Oppbevaring på kontoret har jeg vært inne på før men la meg gå grundigere til verks:

Jeg har tenkt mer og mer på det med den skjenken jeg vil ha i stua og at jeg ikke ønsker at den veggseksjonen skal stå der nede. Så hvis jeg får det som jeg vil og vi kjøper en ny skjenk så skal denne møbelen opp og bli fin oppbevaringsplass til alle papirer til nettbutikken, samt viktige personlige papirer for oss i familien. I tillegg kan den brukes til lagringsplass av f.eks A4-papir, sengetøy til gjestesengen osv.

Vi tenker å kjøpe oss en sovesofa som skal stå på dette rommet. Hvis det blir sånn at denne seksjonen skal stå nede i stua ser jeg for meg noen kule vegghyller over sofaen til lagring av permene og de viktige papirene.Jeg har også innsett at for å bli en skikkelig husmor trenger jeg en symaskin. Hva er vel en husfrue uten symaskin??? Så her forleden natt låg jeg å tenkte på et gammelt skatoll jeg fikk med svigermor ifjor. Jeg hadde egentlig sett for meg dette på Sakarias sitt rom men...

Kanskje jeg kunne plassert dette smale praktiske møbelet på kontoret og brukt det som sy-skatoll? Da kunne jeg puttet stoffer og nåler og sakser og diverse i skuffene og så kunne symaskinen stått på toppen av skapet. Og når jeg skal bruke den åpner jeg bare opp skatollet og VIPS- sybord :-)Sånn ser det ut etter at det ble malt hvitt ifjor. Jeg skal selvfølgelig skifte ut håndtakene med noen stilige knotter :-) Blir vel å sette knottene innerst på skuffen og sparkle igjen det andre hullet...


Likte de til venstre spesielt godt :-) Disse er fra Carolines butikk

I sovesofaen hadde det forresten vært utrolig greit om det gikk ann å oppbevare dyner og puter...hmm..

Denne sovesofaen fra Ikea (såklart) koster bare 7000,- og kan gjøres om til seng for to. Har dessuten oppbevaring i armlenene...men tror ikke det er plass til dyner og puter der, men ihvertfall til sengetøy ;-)

Så må printeren ha en egen hylle eller et lite bord den kan stå å skinne på...eller kanskje ikke skinne, dette er vel et apparat jeg helst vil gjemme bort når det ikke er i bruk. Men så skal det samtidig ikke være noe baks når jeg faktisk skal bruke det...nå tenker jeg umiddelbart på sånne pop-up møbler der tv'n stiger opp av bokhylla, men det kan ikke bli så avansert for en liten printer..


 Denne kunne jeg lett plassert på kontoret. Inni her kunne printeren stå til jeg fikk bruk for den, hmm..kanskje borre et hull bak til ledninger? Det kunne jo funket.
Har jeg nevnt at jeg liker møbler på hjul?
Da tror jeg vi har det på kontoret. Eneste som mangler er noen kroker til uforutsette saker og ting...

Så tar vi Sakarias sitt soverom:
Lillegutt har ikke all verdens med klær, ennå, men det kommer nok mer så han trenger nok et eget klesskap ja :-) Men ikke et stort garderobeskap som mamma og pappa skal ha, et mindre skap med vanlige utover-dører holder i massevis. Fant nettopp dette på finn.no som jeg skal ta en titt på imorra.


Tenkte det største må til. 600 kroner skulle han ha for det :-) Bra pris det dersom det er i god stand.
Ellers fant jeg mye inspirasjon på bloggen There is no place like home og har lyst å få det ganske likt det rommet hun har skapt til sin sønn. Falt helt pladask for omtrent alt på dette rommet!

Slike hyller skal jeg ihvertfall ha og jeg syns det var stilig at hun har malt den firkanten bak blåLikte også kjempegodt boksene som henger ved lekebordet
Disse bildene var altså fra den fantastiske bloggen There is no place like home

Tenker også å kikke på denne hylla som selges for kr 300 på finn.no og skru hjul på den


Blir fin å ha bøker og kurver med ting i :-) Digger finn.no altså! Nå er jeg innom hver dag og sjekker :-)

Og så fant jeg denne råe elg-knaggen på IKEASoverommet vårt er neste:

På soverommet skal vi ha et 2 meter bredt garderobeskap med skyvedører. Blir nok et IKEA skap og vi håper å få det helt opp til taket. I dette skapet skal vi oppbevare alle klærne våre som er i sesong + sengetøy.


(Pax garderobe IKEA)

Hvilken seng vi skal ha har vi ikke bestemt oss for enda men tviler på vi skal ha noen oppbevaring under sengen.

Ved siden av senga skal vi ha to nattbord, de som jeg kjøpte brukt og som skal males. Bortsette fra dette tror jeg ikke vi skal ha noe særlig oppbevaring på soverommet, vil ha litt lite ting her inne rett og slett :-)Oj, nå holdt jeg på å glemme: noen knagger må til. Skal ha knagger i alle rom!

Disse er fra Carolines butikk

Loftsstua:

Her har jeg faktisk ikke tenkt over oppbevaringsbehovene, så da er det på tide å tenke over det nå- på direkten :-P

I ei loftsstue skal det oppbevares fjernkontroller, dvd'er, playstation (som blir brukt kanskje 2 ganger i året), stearinlys for koselige kvelder, bøker og blader, tepper..

Så da tenker jeg at vi bør ha en slags kurv eller tallerkenhyller til lesestoff. Denne må bare ryddes i innimellom slik at utleste blad enten kastes eller legges bort.Var ikke denne fin vel? Fant den på Nennas verden


En egen stasjon for fjernkanaler burde ethvert hjem ha..

Fant denne på en blogg uten link til produsenten, dessverre :-(

Så må vi jo ha noe tv'n kan stå på og som kan oppbevare dvd'er og playstation. Vi har en benk fra før med to små skuffer men jeg er ikke superhappy med denne pga at ledningene synes under og skuffene er små og upraktiske.

Denne fra Ikea derimot virker helt perfekt. Liker når slike møbler går helt ned på gulvet så slipper man få masse støv under. I en av disse skuffene kunne vi lett fått plass til playstationen også...og de få dvd'ene vi har :-) Slike ser jeg ofte for salg så det hadde jo vært greit å finne :-) Alt jeg slipper å skru sammen er jeg takknemmelig for!

Ok, så er det boden:

I boden skal vi prøve å få mye ut av plassen, selvfølgelig. Jeg skal bruke boden som varelager for nettbutikken min, i tillegg skal vi oppbevare klær som er feil sesong. Sentralstøvsugeren blir stasjonert her oppe og ellers så er det jo alt mulig dill som havner i boder. Vi skal nok bruke den ene hylla vi har fra Ikea som ser sånn ut
Denne skal stå innerst tror jeg. Og så bygger vi hyller på ene langveggen med kanskje 30 cm knagger i to høyder. Boden er kjedelig å snakke om...:-P Og sikkert minst like kjedelig å lese om.

På den lille verandaen skal vi ha noen hengende blomsterkasser og sikkert en liten boks med stearinlys og fyrstiker..ikke noe mer.

Da er jeg ferdig å snakke om oppbevaring. Imorra tror jeg jeg vil snakke mer om barnerom :-) Vi får se :-)

 


1 kommentar:

  1. Hos oss har vi akkurat blitt ferdig med å male de siste skapdørene. Og knottene er faktisk den midterste som du har bilde av (hvir med sølvprikker).Valget stod mellom de og de med sølvstripe. Må bare si at jeg ble kjempefornøyd da jeg fikk dem på plass. Ble ganske så stilig syns nå jeg ;)

    Ha en fin helg.

    Hilsen Kirsti

    SvarSlett