fredag 7. mai 2010

Handle i Sverige?


For ei stund siden leste jeg en artikkel på Klikk.no hvor de anbefalte folk å handle møbler og annet i Sverige. Der kan man spare mange tusenlapper hvis man først skal handle endel.

Så nå har jeg sjekket opp i dette med fortolling og moms og det viser seg at den momsen man betaler i Sverige (25%) får man tilbake hvis man sender kvittering + fortolling gjennom Norge inn til butikken man handlet hos. Man må bare huske å si ifra om dette til betjeningen i møbelbutikken slik at man får med seg de riktige papirene.

Jeg og sambo gikk igår igjennom at vi trengte til huset og det er ikke lite!! Bare i møbler trenger vi for ca 90 000 kroner!! Og så er det hvitevarer inkl vask til kjøkken, dusjvegger og badekar- 45000.

Når jeg har sjekket rundt på de store kjedene i Sverige og samenlignet med norske butikker er det MYE å spare. F.eks koster en sofa fra Bolia Norge 20.000,- mens den samme sofaen koster 20.000 svenske kroner i Sverige som tilsvarer ca 16.000 norske. 4000 spart! Det er mye penger det!

Så hva om vi kjøper hvitevarene også i Sverige? De har jo Elkjøp der også, har de ikke?

Noen som har erfaring med møbelkjøp over svenskegrensa? Og kanskje noen butikker å anbefale?

Disse møbelbutikkene er svært aktuelle:

http://www.em.com/ - leverer til Norge
http://www.mio.se/- leverer til Oslo for en tusenlapp
http://www.ilva.se/ - leverer ikke til Norge
http://www.bolia.se/
http://www.ikea.se/ - kan levere til norskegrensa.

2 kommentarer:

  1. Hmmm.. Det har vi også tenkt på, men det virker så tungvindt. Hvis dere skal kjøpe i Sverige, så hold oss gjerne oppdatert. Litt fint å se hvordan andre gjør det før eventuelt vi skal.

    SvarSlett
  2. Sjekk ut Werners møblers hjemmeside: der har de sinnsykt mye fint! www.wernersmobler.se

    De sender gratis til Oslo, så de leverer sikkert også andre steder i Norge. Leverandørlisten er et mekka for ideér!

    Nina :o)

    SvarSlett