fredag 9. september 2011

Joggebukse av gammel genser

Denne oppskriften fant jeg på helt selv og det funka som bare det :-)

Sambo hadde en genser han skulle gi bort til Fretex siden den hadde krympet og blitt for liten.

Jeg fant frem en av lillegutts andre bukser og matchet mot genserermene for å se om det kunne passe til å bli ben, det passet akkurat. Kragen skulle festes oppe på buksa og det var igrunn det.Tegnet mønster fra den gamle buksa hans...ble sånn ca, men sånn er jeg...ikke så nøyaktig alltid...det tar for lang tid :-P


Så iløpet av 1 time var buksa ferdig...men den var jo litt kjedelig?Da kom jeg på at jeg hadde røsket med meg et mønster når jeg var på Stoff og Stil, klipte dermed ut to av figurene i brun og lysblå fløyel (??er det fløyel??)..sånn myk stripete tekstur..jaja.


Det ene dødningshodet fikk plass på fremsida


Mens det andre ble plassert på rumpa.

Lillegutt som ELSKER Kaptein Sabeltann og sjørøvere digget buksa. Litt småtrang i skrittet ble den men det gikk helt greit, får legge til noen cm på mønsteret der til neste gang.

Sitter å lurer på om jeg skal forsøke meg på en matchende genser fra restene fra pappans gamle genser? Hvis jeg tuller det til er det jo ikke så farlig liksom... hmm...

3 kommentarer:

 1. Kjempesmart! Og ekstra tøft med sjørøvermerke på!

  SvarSlett
 2. Fin blogg og nydelig hjem du har. Takk for titten;)

  SvarSlett
 3. Hei Sally!
  Takk for hyggelig kommentar på bloggen!
  Også fikk jeg besøkt bloggen din også, koselig!

  Jo: Stalltips angående applikasjoner: VLIESOFIX!
  Det er en tynn vlies med lime på begge sider. Med papir som du kan tegne appliksjonen på, stryke på stoffet som skal bli applikasjon, klippe ut, rive av papiret og stryke på plagget. Voila!
  Det sitter som støpt selv etter vask. Bruker du åpne sting rundt vil det flise seg litt i kanten, uten at jeg synes det gjør noe.
  På soppene (og masse annet) har jeg brukt jersey (fra avlagte t-shirts etc). Det rakner ikke som bomull så her tar jeg bare en rettsøm rundt.
  Ble det ok forklart?

  Lykke til! Kanskje du kan applikere et sjørøver-skip på genseren? ;o)

  SvarSlett