tirsdag 20. september 2011

Buff Buff- how to for dummies (like me)

Jøje meg som jeg knota med å vri hodet mitt rundt hvordan man kunne sy en hals/buff!! Men etter litt forklaring fra ei på Sykroken så fikk jeg det jaggu til tilslutt :-)

Her er en kjapp how-to for de som knoter like mye som meg :-)

Hvordan sy en fõret hals/pannebånd/buff:

1. Klipp ut to stoff, ytterstoff og fõr i den størrelsen du vil ha det. Jeg brukte 25x44 siden det var det ho fra Sykroken brukte.

2. Sy sammen de to delene, ytterstoff+for i ene langsiden- rette mot rette (der hvor målebåndet ligger). Bruk en elastisk søm siden halsen må være elastisk. Jeg brukte nr 4 på Bernetten min (ligner på et lyn).

Deretter brettet jeg stoffet ut slik som du ser under, og sydde langsiden (der hvor målebåndet ligger).


4. Når det var gjort vrengte jeg slik at ytterstoffet kom ut og fõret kom inni. Nå er buffen nesten ferdig men mangler kanting i den ene, evt begge sider. Jeg ble ikke 100% fornøyd med kantingen siden jeg syns det gjorde at den siden som ble kantet stod litt mer "ut" (som en hatt nesten)...men jeg kan forklare hva jeg gjorde uansett da:

5. Klipte et bånd på ca 2-3 cm bredt og like langt som kanten jeg skal kante. La båndet rette mot rette på kanten og nålet fast og sydde ca 0,5 cm fra kanten med elastisk lyn-søm. Brettet så hele båndet ned på innsiden og sydde en søm så båndet skulle holde seg der. Sydde fra yttersiden slik at jeg skulle se det ble rett og pent siden denne sømmen ville vise.

Slik ble det: (dere ser sikkert at den øverste kanten bender seg litt ut..eller mot meg da...vet ikke helt hva jeg skal gjøre for å unngå det men det er ikke krise heller, kan fint brukes :-)Sånn ser kanten ut på innsiden...


Ja den stod litt ut som en hatt ja...


Nærbilde av kanten...Dette er en julegave...men jeg vet at den som skal få den ikke er på nett så hemmeligheten er trygg ;-)

Ytterstoff fra Stoff og Stil, fõr er en del av et fleeceteppe kjøpt på Rema 1000 :-) Oppskrift: Morill på Sykroken :-) Hun selger buffer (som er mye proffere enn denne) og mye annet på epla- ta en titt her :-)

Godnatt!

1 kommentar:

  1. Så fin forklaring dette var:) Må nok få prøvd meg på noen jeg også1

    SvarSlett