onsdag 7. september 2011

Har sydd vognteppe! Og her er oppskriften..

For noen dager siden fant jeg ut at jeg gjerne ville lage et vognteppe til lillegutt i magen.

Så jeg løp på Stoff og Stil og valgte ut noen lekre stoff+duppeditter og satte igang!

Her er stoffene jeg valgte


Etter litt fundering falt elefant-stoffet bort og så la jeg til noen blonder og litt brunt bølgebånd.

La stoffet slik jeg tenkte det skulle være og tegnet og målte opp på et kladdeark. Hadde et gammelt fleeceteppe som jeg skal sy teppet sammen med så brukte disse yttermålene som utgangspunkt for størrelsen.
Slik gjorde jeg det:

1. Først regnet jeg ut hvor mange ruter jeg skulle ha i lappeteppet og så klippet jeg ut rutene fra et mønster jeg lagde på bakepapir. Klipte 4 og 4 lag med stoff om gangen :-)


2. Så sydde jeg sammen rutene. Først 2 og 2, så 4/5, så brukte jeg strykejern for å sømmene flate og så sydde jeg hele remsene sammen.3. Deretter sikset jeg rundt hele lappeteppet.


4. Så begynte jeg på den øverste delen av teppet. Her skulle det være lyseblå bakgrunn med en mønstrete "sky" hvor navet til lille skulle stå inni. Fant en fin sky på nettet og printa ut og lagde mønster av denne, men det kunne nok blitt fint med frihåndsmønster også :-) Klippet så ut skyen. 

5. Deretter fant jeg en fin font i Words og printet ut navnet i passelig størrelse. Lagde mønster ved å tegne over disse på bakepapir. La bokstavene på stoffet, festet med nåler og klipte ut bokstaver i brunt stoff.

6. La så alle bokstavene fint plassert på skyen og tråklet (sydde med store sting for hånd) de fast før jeg begynte å sy de på plass med tette, små sikksakk sting helt i kanten.


Dette var en tidkrevende jobb!! Så sikkert kjappere for dere som har korte navn på barna deres :-P

7. Så festet jeg blondekant med nåler på skyen, brukte strykejern for å brette blondene og klipte de i mindre stykker og festet de på skyen. I glippene sydde jeg på en ekstra liten blonde, sydde kun langs øverste raden, bortsett fra på disse små mellomledd-blondene- på de sydde jeg helt ned mot skyen...håper dere skjønner hva jeg mener. Det gjorde jeg for at ikke blondene skulle brette seg oppover.
Så et par situasjonsbilder :-)8. Sydde så en blondekant på øverste delen av lappeteppet for å skjule siksesømmene der.
9. Så klipte jeg til det lyseblå stoffet og sydde på skyen. Deretter sydde jeg den lyseblå delen med skyen fast på lappeteppet. La rette mot rette og sydde de fast i toppen.

10. Klipte så vekk noe av kantene på blondene..(de øverste frynsene). La teppet riktig vei igjen og la et brunt bølgebånd over den stygge kanten på blondene så den skulle dekke de. Festet med nåler og sydde en brun rettsøm over hele.

11.  Festet så hele teppet i det gamle fleeceteppet ved å legge rette mot rette og sy nesten helt rundt, deretter vrenge og sy en sikksakksøm langsmed kanten for å presse teppet litt sammen (så det ikke flagrer som et dynetrekk) og for å sy sammen hullet etter vrengingen :-)

Og resultatet ser dere her:

Fargene gikk perfekt sammen med den nye barnevogna som også er brun og lyseblå :-) Ghiii :-) love it!! 

6 kommentarer:

 1. Så fint Sally! passa jo utrolig bra sammen :)

  SvarSlett
 2. Nå er jeg skikkelig imponert,Sally! Jeg visste ikke at du var såååå flink til å sy! Kjempe fint!

  SvarSlett
 3. Sally sa? Nei.. Nertila sa..

  SvarSlett
 4. Takk, nei er faktisk overraska over at jeg klarte det selv...mitt første store syprosjekt :-) Hehe...Sally sa:....

  SvarSlett
 5. Så nydelig det var! Herlige stoffer og det passet perfekt i vogna:)

  Ha ei fin helg!

  SvarSlett