onsdag 28. april 2010

Sofa må man ha


Hadde jeg vært barnløs hadde jeg valgt en hvit sofa i en herlig stoffkvalitet. Som småbarnsmamma må man tenke litt lenger enn estetikk så fargen blir nok heller noe grå-brunaktig. Det skal fortsatt være stoffsofa, jeg liker ikke hudsofaer...de er klamme om sommen og kalde om vinteren, dessuten syns jeg stoffsofaer ser bedre ut. Ulempen er jo selvfølgelig flekker så jeg må ha en sofa hvor trekket kan taes av og vaskes i maskinen- helst. Jeg vi ikke sette noe ultimatum så vi får gå på sofajakt og se hvordan det går :-)

Her er noen godbiter som vi vurderer i sofajakten:

Denne sofaen er på tilbud hos Rocka og koster bare 9495,- akkurat nå!Denne kommer også fra Rocka og er helt nyyydelig. Man kan velge forskjellige stoff til sofaene så selvom den var praktfull i dette offwhite/beige stoffet så ville vi kanskje valgt noe sånt:
Jeg er litt usikker på om jeg vil ha f.eks en sofa med sjeselong eller en treseter+ toseter.. Jeg merker jeg heller litt mot alternativet med sjeselon og så kanskje to stoler som ikke er i samme serie som sofaen, f.eks to stilige loppefunn.

Apropo loppefunn; igår var jeg på svigermors loft og såg hennes hybel-stol fra 60-tallet. Jeg sa at jeg likte den og gjerne kunne tenke meg å ha den i nye-huset og da sa hun at om jeg ville det så skulle hun betale for å trekke den om :-) Gjett om jeg ble glad! Den var kjempestilig med sånn frotte-aktig stoff i gulgrønt. Men hvilket stoff skulle jeg valgt? Og hvilken farge? Jeg må komme tilbake til dette senere...


(alle bildene hittil er fra Rocka)

Syns denne også var fin da, og vi kommer uansett ikke til å ha sofaen helt inntil veggen, det kommer nemlig en bærebjelke midt på veggen (litt ittiterende men vi må gjøre det beste utav det)så vi ser for oss å ha noen smale hyller bak sofaen og sette sofaen litt ut fra veggen...vanskelig å se for seg hvordan det blir igrunn.

Men så har jeg tenkt litt på dette:

Hva med støv og renhold? Er det lurest å ha en sofa med slike bein som på bildet over hvor det er forholdsvis enkelt å komme til men som til gjengjeld sikkert lagrer masse støv? Eller er det lurere å ha en sofa som går helt til gulvet og heller flytte på den et par ganger i året for å vaske? :-O


Denne sofaen fra Bolia er strammere i stilen. Tror nok jeg vil ha en som er litt mer avslappa.


Dette er jo ganske klassisk loungesofa. Også fra Bolia. Kan velge mellom mange farger.Denne er fra Living og er av typen som går nesten helt ned til gulvet.


Denne er for enkel for meg men jeg likte fargen. Fra Living denne også.


Dette kan meget mulig være selve drømmesofaen min men 35 000,- ....DET bruker vi ikke på en sofa....så da må jeg lete etter en som ligner..eller ta den på avbetaling? På Living kan du nemlig kjøpe nå og betale om 6 mnd mot et lite gebyr på 349 kroner. Da kunne vi f.eks betalt halve sofaen med en gang og resten fordelt på de siste fem mnd. Men uansett så er det snakk om 35 000 kroner og det er Møe penger for en sofa syns jeg...de er sikkert for stor for stua vår uansett :-/

Men da fant jeg ut gjennom dette innlegget at det jeg er på jakt etter er en loungesofa med sjeselong til høyre i ca den fargen som på bilet over :-) Pris: Ikke over 20 000 ....(tror jeg :-P)

Noen som vet om butikker med flotte sofaer? Tips mottas med takk :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar