tirsdag 27. april 2010

Bambus på gulvet- oh yes!

Gulv er noe jeg har tenkt på leeeenge. Jeg var tidlig ute med å bestemme meg for at vi skulle ha bambusgulv i huset vårt.

Bambus er noe av det mest miljøvennlige du kan legge på gulvet ditt. Grunnen til det er at bambus vokser så rask og dermed slipper man problematikken med nedhoggede skoger :-) Her har jeg skrevet et fyldigere innlegg om bambus, dens bruksområder og hvorfor jeg ELSKER bambus- klikk her.

Samboeren min var lenge positiv til dette men så hørte han fra diverse fagfolk at de frarådet bambusgulv ettersom det var mye klager på slike gulv. Men sta som jeg er nektet jeg å gi meg og bambus blir det! Det er med bambus som all annen parkett, er den billig og leverandøren useriøs så kan parketten være dårlig. Sikrer du deg bambusparkett av god kvalitet så skal den ikke sprekke eller noe om alt blir gjort riktig. Så da sier vi det :-)


Denne bambusparketten er det vi skal ha. Den er fra Hardstuff som jeg har valgt å ha tiltro til som leverandør. Det er en hvitpigmentert lakket bambusparkett med vertikal struktur. Denne koster 595 pr kvm.

For de av dere som liker mørkere tregulv så finnes f.eks denne nydelige her i karamellfarget bambus:Yes! Det var stua og kjøkkenet.

På badene skal vi ha fliser på gulv og vegg. Badet oppe skal være "voksen-badet" og der skal det herske ro og orden. Derfor satser vi på at et lyst bad kan fortsette å se lyst ut selv etter noen hektiske småbarnsfamilie-dager.

Vi skal ha offwhite rektangulere fliser med litt struktur i på vegger og gulv, mens dusjhjørnet skal få samme flisen men i mørkbrunt. På gulvet må vi muligens ha noe mindre fliser ettersom det skal helle litt mot avløpet.


(Bilde Fliskonsept)

Fargene på badet oppe kan minne litt om dette..men like lyst å gulvet som på veggen :-)

Badet i 1.etg blir "grovbadet" hvor vi kan akseptere litt mere uro. På dette badet skal det inn både badekar og vaskemaskin. I tillegg skal vi tørke klær "i taket" (bilde under fra Ikea)
Men tilbake til flisvalget, vi har valgt å bruke samme serien som på badet oppe, nemlig med litt struktur i.På gulvet skal vi ha en lys/mellom gråfarge. På veggene skal vi ha hvite rektangulere fliser med en blank finish. Det er et innhakk i veggen der hvor badekaret skal stå så denne delen av veggen vil vi ha i samme flisene som på gulvet men i formatet 10x60.


Så er vi over på soverom og loftsrom.

På loftsrommet og soveromet vårt- The Master Bedroom- blir det vegg-til-vegg teppe. Sjokkerende for noen men dette er et grundig gjennomtenkt valg :-)

Det har seg nemlig sånn at jeg har allergi mot mye rart og deriblant helt sikkert støv. Visste dere at antall støvfragmenter (hvis jeg kan si det) som flakser rundt i lufta blir mindre med tepper? Teppet holder nemlig på støvet og holder det der isteenfor at det virvler rundt. Og med dagens støvsugere og ikke minst sentralstøvsugere er dette lett å holde rent.

I utgangspunktet hadde jeg lyst på et såkalt naturteppe i ull, sisal, bambus, kokos eller lignende, men så hørte jeg at disse teppene loer fra seg endel. Det er derfor bedre for allergikere (og astmatikere..som jeg også er) med kunstige tepper så da blir det det, alt for et sunt inneklima!

Vi ser for oss et teppe i en lys grå-beige-brun farge...vi må nesten se når vi ser det men ser for oss noe litt mørkere enn det på bildet under og så gjerne med riller i strukturen.


(bilde fra Ifi)


På barerommet+ kontoret/gjesterommet blir det standard eikeparkett siden det er det vi har på trappen (vi ville ha trappen i bambus men DET gikk ikke nei..kunne kun levere eik :-/ )


(bilde fra Gulvnett)

Jeg er ikke så begeistret for eik siden "alle" har det og siden den har en tendens til å gulne..men pytt sann, på rommet til lillegutt skal vi uansett ha et stort mykt teppe og sikkert på kontoret også- jeg liker tepper, følelsen av å gå på de- stille, varmt og mykt :-)

Noen som har erfaring med bambus? Eller vegg til vegg-tepper for den saks skyld?

1 kommentar:

 1. Det primære tiltaket ved diagnostisert middallergi er å redusere kontakten med midd. Det er ofte umulig å eliminere midd helt i en bolig.

  En måte å redusere forekomsten av midd på kan være å ha lav innendørs luftfuktighet i vintermånedene. Dette kan oppnås ved hjelp av økt ventilasjon. Man kan også forsøke å redusere støvmengden ved å unngå vegg-til-vegg-tepper, stoppede senger og møbler, samt bruke sentralstøvsuger eller moderne støvsugere med HEPA- eller mikrofilter.
  (...)
  Middreduserende tiltak:
  •Unngå bruk av kjemikalier som kan inneholde irritanter, for å fjerne midden
  •Skift sengetøy hver uke
  •Sørg for god utlufting. Romtemperaturen på soverommet bør ligge under 18 ºC
  •Unngå støvsamlere som kosedyr, åpne hyller og heldekkende tepper
  •Det er lurt å la sengen stå uoppredd i noen timer slik at fuktigheten luftes ut fra madrass og sengetøy
  •Hvis man kan holde luftfuktigheten under 40 % RF i tre måneders tid i vinterhalvåret, pleier midden å dø ut
  •Ikke bruk vifteovner e.l. som blåser opp støvet i luften.
  http://www.naaf.no/no/Fakta/Allergi/Viktig-a-vite-om-midd/

  SvarSlett