tirsdag 22. juni 2010

Miljøvennlig på kjøkkenet

Jauda, siden jeg har laget et innlegg om hvordan jeg skal være miljøvennlig på badet (se lenger ned) så må jeg såklart lage et om kjøkkenet også :-)

Først må jeg bare si at jeg er FRUSTRERT idag! Vi skulle jo i utgangspunktet flytte inn den 17.juni. Så ble det at vi skulle flytte inn den 25.juni og nå er det nok engang forskøvet og nå klarer de ikke engang å si en dato...men det blir iløpet av neste uke...dvs det kan godt bli juli før vi får flyttet inn i vårt nye hus. AAArrgg! Og det som hadde skjedd denne gangen var at byggefolkene hadde klart å ROTE VEKK flere av delene til trappa. Og dermed må trappen spesiallages på nytt!! ...............

Men nå :-)

På kjøkkenet skal det først og fremst lages miljøvennlig mat:

- Kortreist mat
- Økologisk mat
- Minst mulig kjøtt (særlig rødt kjøtt og svin)
- Mest mulig veggiskost
- Hjemmedyrket mat fra kjøkkenhagen ;-)

Handlet blant annet denne her idag:

Kjøpte den på Et Grønnere Hjem

I tillegg så skal vi ha

Vaskemidler:

Da blir det oppvaskmiddel fra Ecovert og skuremiddel fra samme produsent om det er sånn at jeg trenger det. I oppvaskmaskinen bruker jeg tabletter fra Ecovert eller Sonett, men skal også prøve de Miljømerkede fra Coop Angelmark som skal være svært gode og rimelige.

Hvitevarer:

Satser på å skaffe oss alle hvitvarene i energiklasse A. Oppvaskmaskinen vi hadde før vasket helt rent på miljøprogram på 30 grader så regner med den nye også gjør det :-)

Håndkler og kjøkkentekstiler:

Det eneste vi har av slikt er noen hvite koppehåndduker og et par nye grytekluter. Ellers blir det fortrinnsvis tekstiler i økologisk materiale. Men visste du at det mest miljøvennlige som finnes er polyester? Leste det i KK for ei stund siden...Men polyester er ikke et naturlig materiale så kvaliteten er vel så som så og hvis man må kjøpe nytt igjen så er det vel ikke så miljøvennlig likevel? :-O


Syns dette var litt søtt da. Fra Friends Fairtrade

Men dere- nå begynner Frustrerte fruer :-)

1 kommentar: