torsdag 3. juni 2010

Miljøvennlig på badet


Jeg har sagt det før og sier det igjen- i mitt nye hus skal alt være så miljøvennlig som overhodet mulig. Jeg er blitt helt grønn det siste året og har et ønske om å bli så grønn som mulig i mitt nye hjem :-)

På badet er det mange miljøfeller ma kan gå i. Kjemikaliene flyter jo i vaskemidler ironisk nok. Når vi vasker skal det jo bli rent og fint- ikke forgiftet og parfymestinkende!

Til klesvasken: 
(nøtter i form av skall)


 (Vaskenøtter i form av pulver)

Vaskenøtter skal brukes til klesvasken. For de som lurer på hva vaskenøtter er og hvorfor disse er så bra for miljøet og klærne så kan du lese eller kjøpe her.Til hvitvask tilsetter jeg noen skjeier Ecovert Blekemiddel.

Ellers skal jeg bruke tørkestativ og ikke tørketrommel ettersom en tørketrommel er et voldsomt energisluk.

I dusjen:

Hår, kropp og intimområder har det best med naturlige og økologiske produkter, det er min teori. Se forøvrig liste over vanlige kjemikalier i tradisjonell kosmetikk og døm selv.En herlig dusjolje fra Charlottes Urtekosmetikk. Økologisk, naturlig, handlaget og norskprodusert- bedre blir det ikke :-)


Til håret varierer jeg litt men nå har jeg falt for den økologiske hårpleieserien Amazonia Preciosa for slitt og tørt hår. Syns den er helt herlig og her om dagen kunne man lese i KK at Vibeke Klemetsen også har falt for denne :-) Les mer om det her

Til lillegutt:

Lillegutt og jeg kan bruke mye av de samme produktene fra Charlottes Urtekosmetikk men i tilegg til det bruker jeg noen Tomtom Baby produkter til han, som f.eks denne TomtomBaby oljen som er den beste jeg neon gang har prøvd på han- lukter himmelsk og holder han myk i huden.Av bleier går det i BumGenius tøybleier. Har både de økologiske med knappelukking og de med borrelås samt noen brettebleier med bleiebukse fra Imse Vimse.


Kjempefornøyd med de men siden lillegutt tisser så mye og jeg ikke skifter han på natta, blir det papirbleie på natta. Da bruker jeg Libero sine siden de er uten lotion. Men skal prøve å finne noen mer miljøvennlige som kan komposteres, noen som vet?

Ved vasken:
Håndsåpe liker jeg best flytende, som denne antiseptiske skumsåpen fra Charlottes urtekosmetikk (som i skrivende stund er på tilbud)


I mitt nye hjem skal tannkremen fra Bioemsan testes ut, de fåes kjøpt på Greenspirit.noHåndklær har vi fra før men siden noen av de er små og slitte og i forskjellige farger skal vi investere i noen nye også. Disse skal være i bambus ettersom bambus er både mykere og har bedre oppsugingsevne enn bomull og selvfølgelig så miljøvennlig som det går ann :-)

Vaskemidler:
Av vaskemidler har jeg et lager stående av produkter fra Ecovert og Sonett, disse kan kjøpes hos Et grønnere hjem.

Så blir det såklart sparedusj og forhåpentligvis ikke timeslange dusjseanser i ny og herlig dusj og badekar :-)

1 kommentar:

  1. Ja her var det mye fresht! Det er vel deilig å snart kunne begynne å fylle opp skuffer og skap i det nye huset.. ? Kan ikke si jeg misunner dere midt i bygge / flytte-fasen.
    Ps. miss u too :=)

    SvarSlett