torsdag 13. oktober 2011

1 stort slitt håndkle ble 15 vaskekluter

Fant ut at vi måtte ha nye vaskekluter til minstegutt så han kan få sine egne som kan høre til stellebordet hans. Hadde et stygt gammelt håndkle som hadde hatt sine glansdager for lenge siden, klipte vekk det som var for slitt og ut av resten fikk jeg hele 15 vaskekluter :-) 

Var fint å kante rundt med sikk-sakk i en kontrastfarge fant jeg ut når jeg var halvveis i bunka..jaja :-)


Veggoppbevaring: Vegglommer

Etter eget hode og fantasi har jeg nå sydd en praktisk sak- nemlig vegglommer!
Denne skal henge i gangen og brukes til oppbevaring av guttene mine sine lurer og votter/halser. Den nederste lommen er storebror på 2 år sin- nå rekker han opp og kan legge på plass lua si selv :-) Den øverste er lillegutt i magen sin for han må vi nok hjelpe noen år til tror jeg :-) Den midterste skal de dele mellom seg og er til votter og sånt..

Håper dette vil få litt orden på gangen :-)

Stoffet er fra Åhlens (er et sengesett hvor jeg fikk litt rester etter at jeg sydde det om til babysengesett). Fylte bakplata med bordvatt. Lommene er sydd doble i stoff fra S&S og bretta inn i kanten nede så de skulle stå litt ut og være litt romsligere. Og så er det sydd på et "belte" med kaninstoffet.
Har sydd på to store røde knapper øverst som jeg kunne feste tråd i som igjen er festet i en drivved-pinne jeg hadde liggende som skal henges opp på veggen.






tirsdag 11. oktober 2011

Dagens shopping

Trengte litt mer klær til tross for at jeg går inn i den siste måneden min som gravid for denne gang...er jo så stusselig å aldri føle seg fin og alltid gå i det samme så følte jeg fortjente noen nye klær nå :-)


Ei deilig blå fløyels-mammabukse som var så myk og god at jeg måtte bare ha den! Elsker sånne bukser med tykt stoff på vinteren og jeg vet jo at magen ikke forsvinner med det samme ungen er ute så kjekt å ha en fin mammabukse å gå i i tida etter fødselen også- å ikke BARE daffe rundt i joggis.

Og så måtte jeg ha litt farger og elastiske topper...digg. Den grå er i 60% lammeull-mmm...classic :-) Må bare ha et belte på så er den fin nå også.



Og så kjøpte jeg noen kurver som skal stå under stellebordet- trenger sikkert flere... Og kjøpte likegodt junior-sengetøy istedenfor sprinkel-sengetøy for da kan jeg bare dele det i to så vips har jeg to sengesett til lillegutt :-) Kanskje Saki og Samy kan få hver sitt :-) Syns de kaninene var så søte. Så kjøpte likegodt en kaninkrok som skal henge i gangen som Sakarias kan henge opp jakka si på. Og et målebånd til syinga trengte jeg...alt funnet på Åhlens.



Idag skal jeg prøve å få sydd noen vaskekluter (bare dele opp noen gamle håndklær og sy fin kant rundt) og få sydd ferdig sengetrekket. Begynner å nærme meg "mål" for det jeg skal gjøre innen jeg drar til Oslo nå.

Og så sydde jeg forresten et stygt kamera-etui igår. Sydde bare om en gammel pengepung som hadde blitt strippet for glidelås. Ikke noe pent håndtverk men den duger og tok ca 10 min ;-)


fredag 7. oktober 2011

Siklesmekke til Storebror


Mitt første forsøk på siklesmekke etter oppskrift fra Made by Me (Majas siklesmekke) :-) Dette var jo veldig enkelt da så jeg tenkte finne en haug med stilige stoffbiter, klippe ut og ha med meg til pasienthotellet og sy de sammen der :-) Mangler bare trykk-knapper og det vet jeg faktisk ikke helt hvordan jeg gjør enda...hmm, det må jeg finne ut :-)

torsdag 6. oktober 2011

Bare julegaver så lite blogging

Kan jo ikke vise frem julegavene jeg lager her, ihvertfall ikke til folk som risikerer å dette innom bloggen min! Så derfor blir det lite blogging for tida siden all min tid omtrent går til å sy julegaver.

Men når jeg nå snart er ferdig med julegavene til XXX så tenkte jeg jeg skulle sy diverse til minstegutt og huset så da blir det vel etkvart jeg kan vise frem :-)

Tenkte blant annet å sy, dynetrekk og putetrekk til han av noe av vårt gamle og stase det opp med noen blonder eller broderier eller noe. Og så vil jeg sy sånne hengelommer som skal henge i gangen til oppbevaring av Saki og Samy sine luer/halser og votter :-)

Og skulle gjerne sydd noen smekker og kluter til Samy...det burde jo være kjapt gjort :-)

Må også sy på noe på dåpskjolen til Samuel siden han skal ha sånn hastedåp rett etter fødselen...det burde jeg vel igrunn gjøre først- tror det er rimelig fort gjort.

Idag var jeg forresten så heldig å få en liten gave bestående av to feite interiørblader+ et flakslodd fra to skjønne naboer :-) De vet at jeg skal bo 3 uker før termin på barselhotellet og syns jeg fortjente noe å lese på- så snille :-)