mandag 30. juli 2012

Kvalm av meg selv

Leste denne artikkelen idag http://legerutengrenser.no/Stoett-oss/Kritisk-for-flyktningene-i-Soer-Sudan

og ble litt kvalm over mitt forrige innlegg...så vil gjerne at de som har 200 eller mer til overs (det har de fleste) bidrar om dere kommer over dette innlegget mitt.



Er forferdelig å tenke på at vi kan betale 160 kroner for en kopp (se under) mens det koster 280 kroner med en sprøyte som kan redde livet til et barn...helt grusomt er det..

søndag 29. juli 2012

Tankespinn rundt bryllups-ønskeliste

Og ja dette er altså ikke ønskelisten med strek under, dette er bare noen tanker og ideer før ønskelisten kommer :-) Vi har ikke engang booket noe lokale så sikkert litt tidlig men men...det er morsomt å lage ønskeliste og nå trengte jeg å gjøre noe gøy.



1. Disse koppene fra Lunehjem.no var bare helt skjønne :-) Virkelig min smak!! Koster 160 kr pr kopp men trenger jo ikke en hel haug av de heller.

2. Et knivsett med skarpe gode kniver!! Gjerne i et stilig design og må tåles å vaske i maskin selvfølgelig.

3. Kjøkkenmaskin, ja det har jeg blogget om før :-) Kitchenaid har de fineste..



Ja hvorfor ikke i rosa! Tipper min bedre halvdel ALDRI kommer til å røre den uansett så da kan den godt være rosa :o)

4. Servise må man jo ønske seg, og det er greit for det trenger vi faktisk..men har aldri hatt noe interesser for sånt..hmm..tror jeg liker best hvitt med litt struktur/tekstur og gjerne en elegant kant på?? Og så må man vel ha sølvbestikk til, eller? Kan ikke si jeg digger å pusse sølv men...må man ha det?? Eller går det an å bruke et eksklusivt stålbestikk til fin-serviset? :-O

5. Boller og vaser må man jo ha- stikkordet er igjen enkelt. Må ha noen store boller til salat og lignende og noen medium til store vaser, både noen kort-halsede og noen lang-halsede hadde vært fint.

6. Fine vinglass og champagneglass

7. Noen serveringsfat kanskje?

8. Gavekort på home and cottage gjerne :-)

lørdag 28. juli 2012

Inspirasjon stue

Da er det på tide med et inspirasjonsinnlegg for stua :-) Farger, møbler, stiler og diverse hentet fra google:

Med egne ord kan jeg si at jeg har en stil som er harmonisk men samtidig personlig og litt leken. Elsker å sette et personlig preg på hjemmet mitt, gjerne hjemmelagde småmøbler, hjemmesydde tekstiler, arvegods osv. Paletten skal være rolig og harmonisk i grått, hvitt og brunt med innslag av blått og grønt. Man vil neppe se særlig mye rødt hos meg- men kanskje noe rosa eller fersken kan få komme inn :-) Litt rosa ser jeg for meg kan freshe opp litt. Elsker mørk brun mot hvitt- klassisk! Liker veldig dårlig industriell-stil som er så poppis nå, liker mye bedre at det skal være lunt og trivelig!

Liker veldig godt trestruktur, drivved eller mørkt tre er favorittene nå. Teksturer ellers også er fint og gjør hjemmet lunt og koselig. Glad i å dra naturen inn i huset og ønsker meg flere planter og grønne vekster inn!

Gulvet blir ca sånn



Parkett eik 1-stav mattlakk tror jeg den het.

Veggene vil jeg ha i en varm grå nyanse, fint mot de hvite karmene rundt dører og vinduer:



Noe slik som den som heter Varm Lin f.eks..

Syns det skal være lunt og koselig i stua, prøvde å finne noen bilder som illustrerte hva jeg var på jakt etter men ikke lett å finne noe som var representativt for det jeg ser for meg, men her er noen bilder fra Kragerø spahotell som jeg digger!



Lyst og moderne men samtidig koselig og lunt.



Likte veldig godt denne feminine stua men blir kanskje litt mye for mannen ;-) Men noen rosa puter og detaljer tror jeg må inn...



Dette bildet under var veldig facinerende...ojoj...inspirasjon! Den kule ørna da!



Litt for mye hvitt men ellers bra:




Ja da kom jeg ikke lenger ikveld. Natta!

også dette da:



søndag 8. juli 2012

Farget stoltrekkene igår..


Farget likegodt trekkene på spisestuestolene våre blå. De var hvite opprinnelig men ble så fort skitne...
Ganske fornøyd men skulle gjerne hatt de litt lysere..men det får gå :-)

torsdag 5. juli 2012

Stue inspirasjon

Så fant jeg ut at vår kjære sofa dessverre har feil vinkel for vår nye stue :-/ Men den kan fint brukes i Tv-stua så vi slipper å selge den. Men dvs at vi trenger en ny sofa til stua oppe. Litt gøy egentlig siden det betyr at vi får en sofa helt tilpasset vårt nye hjem, men den kan IKKE være for dyr...

Har lyst på en hjørnesofa, evt to sofaer mot hverandre her er noen fine som ikke koster altfor mye:

produkt
Cleveland fra Living kr 8990,-

SATURDAY U-sofa
Saturnday U-sofa 8900,- Bohus

KANSAS Hjørne m/divan
Kansas 9900,- Bohus

Sting hjørnesofa med sjeselong venstre
Sting 9995,- Skeidar

Alle disse er jo ganske like så det viser nok hva jeg er på jakt etter :-) Syns nok den fra Living var finest så langt..fargen kan være grå, blå, grønn...er åpen for det meste men må være dus i tonen.. tror jeg..og må tåle barn :-)

Her er noen deilig farger:






Modern Apartment Interior Design with Pastel Color Scheme in Florence - Modern Apartment Interior Design with light blue sofa and minimalist interior

Elsker fargene her, mørkt tre, hvitt og lyseblått..mmm


Ikke så feil med en mørk beige heller...freshe opp med noen grønne eller lyseblå puter så er vi der :-)

IMPULSE 3 seter XL
Impulse fra Bohus 5990,-   Mmm DENNE kunne jeg hatt.

produkt


Ja det var det for idag! Tror nok vi ender opp med to sofaer mot hverandre..litt stramme i stilen...så får vi se om det blir standard grå eller om vi drister og til med litt farge ;-) God natt!

Inspirasjon vaskerom

De siste dagene har jeg tenkt endel på løsninger på vaskerommet. Det er nemlig et lite rom hvor vi skal ha plass til en hel rekke ting:

-Vaskemaskin
-Skittentøyskurver+ opphengsbalje
- Klesstativ
- Oppheng til parkdresser, regntøy og diverse yttertøy og sko
- Skuffer/hyller til vaskepulver og diverse
- Benkeplass til å brette tøy
- Utslagsvask
- Helst et skap til støvsuger og vaskeredskaper

Og rommet er ikke større enn 3,9 kvm!

En ting som er sikkert er at vaskemaskinen skal opp i høyden- både for å bedre arbeidsstilling og for å lage plass under til skittentøyet.




ANTONIUS Stativ IKEA
Tenkte  bygge en stødig benk som vaskemaskina kan stå på og så plassere to slike kurver (kun de to nederste på et lavere stativ) under vaskemaskinen som skal brukes til sortering.




Denne løsningen utnytter plassen maksimalt- kunne gjerne hatt noe sånt på ene veggen og så utslagsvask, klesstativ og knagger/skohyller på andre veggen som er den veggen hvor det er vindu. Denne løsningen er fra Maxbo, lurer på om den er dyr jeg..trenger f.eks ikke alle de overskapene. Og vi skal ikke ha tørketrommel. Det borteste skapet kunne brukes til støvsugeren, langkosten og bøtter og vaskemidler...




onsdag 4. juli 2012

Bursdagsgutten



Idag feiret vi storebrors 3-årsdag!! Hurra!! Ble en suksess med gode venner, sjørøverskute-kake, fiskeleken og bowling. På fredag skal han feires i barnehagen og på selve dagen, den 15.juli- blir det feiring hos mormor og morfar i Ålesund :-)