mandag 31. mai 2010

Mine interiør-prosjekter

Jeg tror jeg mildt sagt har tatt meg vann over hodet. Jeg vet ikke om dere har lagt merke til det men i flere innlegg har jeg nevnt at "dette skal jeg gjøre med denne møbelen" eller "tenkte å lage en sånn.." eller "Idag har jeg kjøpt----og den skal bli superfin når jeg er ferdig med den...".

Så da skal jeg og dere få en oversikt over alle mine prosjekter som jeg skal begynne på med en gang huset står klart (og kanskje litt før)

1. Spisebord med to klaffer og 4 stoler

Opprinnelse: Finn.no

Utseende nå: Rødbrunbeiset 90-talls møblement i relativt god stand.

Plan: Pusse, grunne og male alt sammen hvitt. Skal i tillegg kjøpe eller sy stolputer i lys gråblå farge

Tid: Tror jeg må sette av 3 dager til dette.

Inspirasjon:

(Bilde fra bloggen Den Gode Feen)

2 Pallebord

Plan: Finne en brukandes palle, pusse den og male 2-3 strøk med hvitt. Bruke en rest fra bambus-benkeplata som topp og lime/spikre denne fast i pallen. Skru på litt kraftige gummihjul under.

Tid: Sikkert 2 og en halv dag på dette.

Inspirasjon:

(Bilde: ukjent)


3. Hylle til badet av planker/drivved

Plan: Finne noen fine planker og kutte de like store til å passe på en kort vegg på badet, kjøpe litt grovt tau, borre hull i plankene og tre gjennom tauet- knytte under hver planke. Feste hylla i taket med små bolter.

Hylla skal brukes til oppbevaring av stesh på badet i 1.etg. Det blir ikke her jeg skal ha sminken min og sånn (det skal holdes til bad i 2.etg) så det blir mer småting som lillegutts tannbørste, såpe, dopapir, kluter, stearinlys og pynt og fluortabletter :-)

Tid: Etter materialene er innkjøpt så går dette på noen timer tror jeg :-)

Inspirasjon:
(Bilde fra drivved.no)

4. Style det gamle skatollet

Opprinnelse: Svigermor

Utseende nå:
Plan: Skru på nye knotter og sparkle igjen de hullene som blir til overs. Spraylakke beina hvite

Tid: Tar sikkert noen timer, la oss si 3 timer


5. To stk nattbord

Opprinnelse: Natvig brukthandel i Kristiansand

Utseende nå:

Plan: Pusse, grunne og male de i en lys farge. Har ikke bestemt meg helt for hvilken farge enda men tror det blir en grå/beige nyanse, må passe til fargen vi har på ene veggen på soverommet som er en lys varm gråfarge (ligner litt på den som heter Kjerne fra Sens, bare litt varmere). Så skal jeg skru på nye knotter. Marmortoppene er jeg usikker på om jeg skal gjøre noe med eller ikke...den ene plata har noen gultendenser..er det noen måte å fjerne dette på?? Er ikke så tydelig da så beholder den bare slik den er hvis ikke.

Tid: Dette vil ta 3 dager tipper jeg.


6. Fire gamle trekasser

Opprinnelse: Finn.no

Utseende nå: Brukbare kasser som trenger litt vask og puss.

Plan: Vaske, pusse og skru hjul på ihvertfall 3 av de. Kanskje male den ene..

Tid: Tipper 4 timer tilsammen.


7. Lage sengegavl

Plan: Kjøpe sponplate, skumgummi, stoff, stiftemaskin og nagler og lage en stilig sengegavl.

Alternativ plan: Kjøpe treplanker- behandle de på en eller annen måte (f.eks lute) og feste treplankene på en sponplate...

Tid: Virker ikke så veldig vanskelig men har jo aldri gjort dette før så jeg tipper det går ca 2,5 timer.

Inspirasjon:




8. Lite bord med ei lita skuff og ei stor skuff (såkalt sybord)

Opprinnelse: Shalam i Kristiansand

Utseende nå: Meget slitt på toppen men ellers i god stand.

Plan: Pusse, grunne og male det i en lyseblå pastellfarge. Hvem vet, kanskje blir det hjul på dette også ;-)

Tid: Siden det er en god del å pusse og skuffene kan være litt krinklete å få malt så vil jeg si at dette tar ca 1 dag.

Inspirasjon:

(En herlig blåfarge på denne stolen- en sånn farge vil jeg ha på bordet :-) Bildet er fra Den gode Feen.)


9. Malm kommode

Opprinnelse: IKEA

Utseende nå:  En mørkere versjon av denne
Plan:  Male hele greia hvit og tapetsere frontene på skuffene i en smakfull tapet.

Tid: 2 dager kanskje?

10. Utendørs daybed

Plan: Bruke en palle som base- skru hjul på. Sy ei STOR pute som dekker hele pallen, sette pallen inntil en vegg- eller enda bedre- bygge en rygg på den og lempe noen store ryggputer oppi- voila- utendørs daybed

Tid: Her er det å finne/sy pute som kommer til å ta tid. Men jeg lurer på om de selger ei sånn pute på Hansen og co i Kristiansand, var nemlig der jeg fikk inspirasjonen fra idag :-)

Inspirasjon:



11. Puff med oppbevaring

Opprinnelse: Shalam i Kristiansand

Utseende nå: Ganske fin igrunn, men trekket er ikke helt "oss" så det skal skiftes ut. Treverket er mellommørkt og egentlig ganske fint.

Plan: Siden trevereket var ganske fint vurderer jeg å ikke male. Toppen trekker jeg enkelt om ved å stifte fast på undersiden (inni lokket). Denne skal bli fin sitteplass i entreen og brukes til oppbevaring av ting sm ikke brukes så ofte- kanskje skokrem og impregneringsmiddel? :-)

Tid: Uten maling: 1 time Med maling 3 timer (med tørking)

Inspirasjon:

(Før)


(Etter. Bilder fra Bruktbua på Hjørnet)


Sånnn, fda kommer jeg ikke på flere møbler som må pimpes eller lages :-) Nå er det seint på kvelden så jeg orker ikke regne sammen hvor lang tid jeg kommer til å bruke på alt men det jeg garantert VET er at det alltid tar lengre tid enn man beregner :-P

Natta!

søndag 30. mai 2010

Tripp Trapp- en perle av en stol

Jeg har i det siste funnet ut at norsk design virkelig tiltaler meg. Har egentlig aldri hatt noe særlig peiling på interiør og design men interessen har kommet snikende etterhvert som vi har fått oss først leilighet og nå hus.

Jeg leste et sted at Tripp Trapp stolen ble kåret til den beste norske designen. Syns stolen er genial på alle måter. Kul å se på og praktisk i bruk fra lillebaby kan sitte selv til ...ja sålenge man vil. Den er fin å sitte på for voksne også.

Nå fant jeg en slik stol i naturfarge (som bildet) på finn.no til kun 300 kroner! Med bøyle :-) Skal ut å se på den og sikkert kjøpe imorgen- yee :-)

lørdag 29. mai 2010

En trekasse kan brukes til så mangt


Her følger litt inspirasjon til hva en trekasse, som de jeg kjøpte idag, kan brukes til.



Digger hvordan kassen er brukt som et bord. Og som magasinkasse er den ypperlig! Disse to bildene er fra Lone K sin herlig blogg :-)


Dette er styling på høyt nivå- ahhh se på kassen med telefon oppå og lite tre...akkurat SÅNN vil jeg ha! Dette bildet fant jeg på bloggen til Harmoni og Kontrast og du kan se flere bilder fra samme fotoshoot på bloggen hennes.



Kål kan man dyrke i en trekasse :-)

Syns denne løsningen var spennende og fin! Bildet er fra bloggen Familien i Havgapet

Denne tror jeg jeg har vist før? Ihvertfall er det den kreative Signe med bloggen Re:signert av Signe som har mekket sammen denne søte kassa med hjul.


Denne har jeg vist før, bildet er fra bloggen Creme de la creme og jeg syns den er helt nydelig!

Idag kjøpte jeg altså noen trekasser, jeg skulle kjøpe 3 stk men fikk en ekstra på kjøpet :-) Heldige meg! Og det som jeg har tenkt å gjøre med kassene er dette:

1. Vaske de grundig
2. Pusse de litt så ikke man kan få flis av å ta i de
3. Skru hjul på 2-3 av de.

Ser for meg pr dags dato at jeg skal ha to av kassene stående i stua og bruke til lekene til Sakarias. 1 av kassene vil jeg prøve å gjøre om til et kult sidebord snudd slik som bilde nr 3 og skrudd hjul på. Så har vi en kasse til overs da..lurer på om jeg vil prøve å lage en fin vaskemiddel-kasse noe alla den på bildet over?
Eller en kasse som kan stå i hagen med blomster eller urter? Jeg får se etterhvert :-)

Kjøkkenveggen

(bilde fra Block Wathne- ligner litt på sånn vårt blir)

Kjøkkenstripa mellom veggskapene og benkeskapene er malt i fargen sjøgløtt fra Sense. Det er en blåfarge med ørlite grønt i og det er den fargen vi har på to av veggene på lillegutt sitt rom. Jeg har jo falt veldig for lyseblått og siden vi for det meste har hvitt i 1.etg så tenkte jeg at et lite innslag med blått vill friske opp :-)

(Jotun Sens Sjøgløtt med forskjellige lysforhold)

Noen wallstickers må til og jeg har kjøpt noen fra Byggmakker som passer helt perfekt på kjøkkenveggen. Skal få se når de er oppe ;-)

Men så har jeg et lite dilemma. Herdet glass eller plexiglass?? Jeg vil egentlig gå for plexi siden det sannsynligvis er mye billigere men så har jeg lest flere steder at herdet glass er anbefalt. Dette pga riper og at det er vanskelig å få rent. Men det skjønner jeg ikke...riper?? Man skal jo ikke gå eller skjære i plexiglasset, det er der jo kun for å beskytte veggen mot matsøl, vann og fett fra steking...hvordan kan det bli riper av dette?

Noen med erfaring?

Tror herdet glass vil koste mellom 6000-9000 kr og DET er altfor mye!!

Styling av møbler

Jeg skal freshe opp endel møbler og har fått endel ideer etter å ha sett på diverse blogger.

For det første tenkte jeg å style en malm-kommode fra Ikea som ser slik ut:


Denne har jeg lyst til å male hvit samt tapetsere skuffefrontene på. Er litt usikker hvor denne skal stå og hva den skal brukes til. Tror kanskje den skal stå på kontoret i første omgang og oppbevare litt av hvert som ikke er så lett å plassere. Jeg er litt delt i hvilket inntrykk jeg vil gi kommoden...

Skal jeg gå for en nøytral tapet i en lys farge eller skal jeg kjøre på med en litt sprelsk tapet med mye farge? Generelt i huset blir jo fargetonene ganske myke og diskret så det hadde jo vært litt morsomt å hatt noe litt annet på kontoret. Vil gjerne at kontoret skal være litt mer livat enn de andre rommene, her skal nemlig kreativiteten boble ettersom dette blir rommet hvor jeg skal sitte med pc'n og etterhvert også symaskina- kanskje litt parallelt med begge :-P

Her er bloggen hvor jeg fikk ideen fra, nemlig Den gode feen.


Har du sett så nydelig skap? Dåån :-) Jeg gjentar, bildet er fra bloggen Den gode feen.

Så da må jeg finne noe stilig tapet. Jeg skal jo være ecovennlig så da må jeg lete etter eco-vennlige tapeter :-)


Denne fra Crinson's var jo helt rå! Fresh og fin og samtidig ikke helt forskjellig fra de fargevalgene jeg har i resten av huset (litt mer knesj bare).Tapeten koster over 3000 pr rull så ikke noe for vårt budsjett men kan kjøpes her (mange andre fine tapeter også- enormt utvalg)





fredag 28. mai 2010

3 ting på ønskelista

Jadda jadda, jeg får slenge meg NIB's utfordring jeg også da :-)

Utfordringen var altså å sette opp 3 ting man hadde øverst på ønskelista og skrive litt om det.

For min del har jeg så mye i hodet om dagen at det er vanskelig å si hvilke ting jeg ønsker meg mest, men jeg tenkte litt og lette litt på nettet og fant 3 ting som jeg GJERNE skulle hatt i mitt nye hjem. Here comes:


Dette bordet har jeg nevnt før. Syns det er herlig rustikt og lekkert. Fargen-formen-bordbeina-bordplata- ja dette bordet kunne jeg godt eid :-) Fåes kjøpt på Living.
Jeg har begynt å lære litt om design og sånt i det siste :-P Disse her f.eks heter Dots og er norskdesignet og dermed er det ekstra stas- syns jeg. Dette ønsket er oppnåelig men tviler på sambo kommer til å synes at 1095 kr for noen knagger er fornuftig, derfor blir det nok stående på ønskelista ei stund til til økonomien stabler seg på beina igjen...Kan kjøpes på Pur Norsk.
Ahh what a beauty! Denne lampen som også er norskdesignet heter Diva og selges på Pur Norsk. Prisen er svimlende 14 000 (eller noe sånt) så selv om den står høyt på ønskelista så er jeg ikke så ufornuftigf at jeg realiserer dette ønsket. Der går grensen! ...kanskje når jeg blir 50 :-)





Shoppis- gamle trekasser


Først må jeg bare si at varene fra Boligfryd kom idag og jeg ble kjempefornøyd når jeg såg de live :-) La merke til at smykketreet også kunne brukes som en alternativ lampe. Heng den opp ned og feste lykter i den..hehe..men i første omgang skal den passe på smykkene mine tror jeg :-)


Så til trekassene. Disse fine meierikassene fant jeg på finn.no og det var en eldre dame fra Vennesla som solgte de for kun 50 kr pr stk. Jeg skulle sikkert ha sikra meg flere men jeg ba henne ihvertfall om å holde av to stk til meg og så skal jeg ut å hente de enten ikveld eller imorgen kveld.



Tenkte å skru hjul på begge to og bruke den ene i loftsstua (kanskje) til blader og stesh, mens den andre ser jeg for meg som lekekasse i stua. Har jo ikke lokk da men gjør det noe da? Kan rulle kassen ut etter lillegutt er lagt, hive alle lekene oppi og rulle den under trappa. Alternativt så kan begge stå i stua og brukes som lekekasser..hmm..skulle jeg lagt av tre stk mon tro?? Kan jo alltids få bruk for sånne! Tror jeg sender henne en melding med en gang og ber henne legge av tre stk :-)

Var ikke kassene fine vel?

onsdag 26. mai 2010

Kjøkkenvasken er bestilt :-)

Kriteriene for den nye vasken var:

- Ikke stål
- Enkel å holde ren
- Modrene og stilren

Og denne vasken er perfekt!


Dette er en vask av silgrantikk og den leveres fra Nibu (vi kjøpte den gjennom Monter). De har mange varianter av vasken så jeg anbefaler alle som skal ha en kjøkkenvask til å ta en titt på Nibu's hjemmeside ettersm de har noe for enhver smak.

Vi kjøpte denne vasken som heter Blancometra 5 S for 6400 kroner. Egentlig koster den 7400,- men siden vi har en rabattavtale via en kamerat av sambo fikk vi den hele 1000 kroner billigere :-)


Men kommer den i tide?? Først var det byggestreik som forsinka oss hele 3 uker og nå når vi har ekstra dårlig tid så kommer denne forbaska transportstreiken like før innspurt.
Så nå aner vi ikke når bambusgulvet, bambusbenkeplatene, vegg-til-vegg teppet og kjøkkenvasken kommer...

Her er forresten benkeplata vi skal lakke med hvitpigmentert lakk og ha som kjøkkenbenk


Den er ikke så gul i virkeligheten og dessuten så blir den enda lysere/hvitere med den hvitpigmenterte lakken over. Skal være tilnærmet likt bambusgulvet som ser slik ut:


Kjøpte også noen wallstickers til kjøkkenet- må bare si at jeg ble MEGET fornøyd med de :-) Og så har jeg besluttet at vi skal ha en farge mellom benkeskapene og veggskapene, men hvilken farge får dere se senere, tror det kan bli veldig fint- gleder meg som en unge til å lage det til :-)


tirsdag 25. mai 2010

Wallsticker til barnerom

Da var wallstickersene til barnerommet bestilt :-)

Jeg ville ha morsome dyr, men samtidig litt "milde" i uttrykket slik at de ikke tar fullstendig over rommet.

Syns jeg fant det i denne serien med skog fra dyren:


Wallstickersene kan plasseres slik man vil og pakken jeg bestilte inneholdt 89 forskjellige små og store klistremerker. Pakka bestilte jeg på Kidsparadise og den kostet 199 + frakt.

Tidligere idag var jeg også innom 2 i Spann i Kristiansand. Her bestilte jeg et sett med 4 kubbehyller som jeg nevnte tidligere at jeg ville ha på Sakarias sitt rom. Jeg tror kanskje jeg kommer til å "stjele" en av kubene for å ha i et annet rom, kanskje i stua, på loftsstua eller på soverommet vårt.

Disse koster 995,- på To i spann.



Og så kjøpte jeg denne pc-puta i fargen "sand" (beige)på samme butikken for 298,- :-) Den trengte jeg!!

Da var barnevakten her og vi skal ut på huset igjen å male! Puh! Bjørka som vi skal ha på soverommene kom forresten..men bambusen som skulle komme idag har vi ikke sett noe til :-S





Sengegavl- gjøre det selv?

Noe jeg har tenkt å mekke sammen selv er sengegavlen på The Master Bedroom og idag kom jeg over en bra artikkel på Klikk hvor de forklarer hvordan man kan lage forskjellige sengegavler. Her er to varianter som jeg falt for. Selvom det var ganske kult med de pinnene så tror jeg det kan bli litt upraktisk i en barnefamilie så det alternativet med stoff passer nok bedre hos oss :-)




Her er noen andre sengegavler jeg godt kan like



Dette bildet er funnet på bloggen Smaasteg

Dette bildet hadde ikke noen link og ble funnet på et disusjonsforum. Veldig elegant syns jeg men hvordan lager jeg sånne knapper i mon tro?




Her var litt mer farger- veldig costal-stil som jeg liker så kanskje kanskje...men ulempen er at da må sengetøyet alltid passe til denne fargen :-/

Dette alternativet var kult syns jeg, kanskje bare rett og slett et kvadrat av parkett lagt på en sponplate hadde gjort susen? Vi får nok noe rester fra bambusen...hmm..

Denne var jo litt glam..hehe..hadde vært litt fin men tror det fort kan bli too much også..tviler på sambo hadde elsket den ;-P

Et så grovt stoff hadde passet perfekt inn på soverommet! Denne blir det...kanksje :-)

Nå skal jeg og lillegutt til helsestasjonen :-)

Vinn en rullestein-pute!!



Dåån!!! En slik rullestenpute fra Ronel Jordaan er bare drømmen!



En slik kan du nå vinne på bloggen til Chatrines Living

søndag 23. mai 2010

Shopping og styling av møbler

Da har jeg handlet litt til huset og det var GØY :-) Men dyrt! brukt 1000 kroner i en fei, men fikk fri frakt da ;-) Handlet på Boligfryd.

Her er det jeg kjøpte:
Denne skal selvfølgelig over senga til lillegutt :-) Er ikke kjempefan av bokstaver og sånt, dvs jeg syns det er fint men det begynner å bli litt oppbrukt når jeg ser det i 9 av 10 hjem.... :-P Men denne var så søt så denne får passere.
Så kjøpte jeg denne, eller dvs 4 stk av denne (39 pr stk). De skal på nattbordene som skal stå på The Master Bedrom :-) Her er forresten nattbordene slik de ser ut nå
:

De skal males hvite..tror jeg. Tipper de blir knallfine til slutt ;-) Disse betalte jeg tilsammen 400 for og de har marmorplater på toppen...er ikke det litt sånn eksklusivt, eller er jeg helt på bærtur? haha..
Disse var hakket rimeligere med sine 29 kr pr stk så jeg tok meg råd til å kjøpe hele 7 av disse. De skal på det gamle skatollet som ble malt hvitt i fjor sommer. Fikk det fra svigermor som hadde det stående i kjelleren :-)


Skal sparkle igjen de hullene som blir til overs på skuffene og så putter jeg knottene i de hullene som er nærmest hverandre. Og siden min kjære klarte å knekke låsen på selve skapdøren så skal jeg lage et hull og skru inn en knott der også. Skulle gjerne byttet beina også men inntil jeg finner ut hvordan jeg skal gjøre det så tror jeg jeg skal spraylakke de i enten sølv eller hvitt :-) Noen som har tips til en god og rimelig spraylakk?
Disse kjøpte jeg mest for å komme over 1000 kroner og få fri frakt. Hvis jeg ikke hadde kjøpt de hadde frakten blitt på 95 kroner som da hadde blitt dyrere enn om jeg ikke hadde tatt de med, så da var regnestykket logisk. Disse kostet 79 kr pr par. Syns de var litt kule..ops, bokstaver der også..javel da, jeg liker litt bokstaver- bare det ikke blir for glamor og dypt..hehe.

Så kjøpte jeg dette nydelige smykkestativet for kr 298,- Syns det skilte seg ut med at det hadde armer rundt istedenfor til siden og likte at det var hvitt for det skal tross alt henge smykker på det og da kommer selve smykkene bedre frem tror jeg.

Så det var dagens innkjøp :-) Nå gleder jeg meg til å få det i posten.